Gastætte polske PIR-paneler

Balex Metal er polsk producent af PIR-isolering, grundlagt i 1992 i Bolszewo. Virksomheden blev i 2017 opkøbt af Kingspan og fungerer i dag som selvstændigt brand med fem specialiserede produktionssteder og en omfattende eksport. Thermano er varemærke for PIR-panelerne.

Kvalitetsstyring og udvikling

Balex Metal har konstant fokus på kvalitet og introducerer løbende nye teknologiske løsninger. Således har virksomheden vundet flere priser og medaljer. Kvalitetsstyring en af de vigtigste processer, hvor alle trin i købs- og produktionsprocessen kontrolleres for at gøre kunderne tilfredse. Virksomheden investerer løbende i udvikling af produktionslinjer og færdigheder i organisationen.

Lav lambdaværdi og høj styrke

Thermano er velegnet både til nybyggeri og til renovering af eksisterende bygninger.

PIR-isoleringen er 100% fri for CFC og HCFC og sikrer med en lambdaværdi på blot 0,022 W/mK den laveste varmelednings-koefficient blandt populære isoleringsmaterialer.

Til fremstilling af Thermanopanelerne benyttes polyisocyanurat (PIR), der på begge sider er beklædt med flere lag af polymermateriale og aluminiumsfolie, der gør panelerne gastætte.

Strukturen består af over 90% lukkede porer og et design, der giver meget høj styrke. Isoleringen er derfor velegnet til flade tage med belastning og til fx grønne tage.

Tåler ekstreme temperaturer

Materialet er modstandsdygtigt over for organiske materialer, det har lav absorption og diffusion af vand, og det tåler høje temperaturer uden at krympe.

PIR er derfor værdsat i den amerikanske rumfartsindustri og bl.a. anvendt til isolering af rumskibe i NASA.

Panelerne kan installeres på alle bærende konstruktioner.

 

 
Tags: Balex Metal Thermano Kingspan PIR PIR-isolering PIR-paneler polyisocyanurat Kvalitetsstyring lambdaværdi CFC HCFC gastæt varmelednings-koefficient isoleringsmaterialer NASA ekstreme temperaturer

tilbage